Pełnomocnik ds. systemu HACCP wg ISO 22000
Do pobrania
Terminy szkoleń
3-4.10.16 w godz. 9.00 – 18.00
1-2.12.16 w godz. 9.00 – 18.00
Chcesz zamówić szkolenie zamknięte Pełnomocnik ds. systemu HACCP wg ISO 22000, jako dedykowane pracownikom Twojej firmy? Prześlij nam swoje zapytanie na adres: biuro@irk.com.pl, zaproponujemy odpowiednie rozwiązanie.
Miejsce
Gdynia, Sea Towers – ul. Hryniewickiego 6
Świadczenia dla uczestników
- materiały szkoleniowe
- przerwy kawowe
- lunch
- zaświadczenie o ukończeniu szkolenia wydane na podstawie §18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186).
Cena
1 200 zł + 23% VAT = 1 460 zł
Program szkolenia
Pełnomocnik ds. systemu HACCP wg ISO 22000
- Wprowadzenie
- Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności
- Wymagania ISO 22000
- Programy wstępne i programy operacyjne
- Zarządzanie audytami, szkoleniami, planowanie audytów
- Rola pełnomocników
- Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP
- Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń
- Metodyka wdrażania systemu HACCP
- 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg Codex Alimentarius
- 12 etapów wdrażania systemu HACCP
- Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności pełnomocnika ds. HACCP
- Projektowanie przykładowej dokumentacji wg 12 etapów wdrażania systemu
– harmonogram wdrażania systemu HACCP
– procedury, instrukcje, zapisy, księgi HACCP, Księgi GHP/GMP, Plan HACCP, przykładowa dokumentacja wdrożeniowa
- Wymagania stawiane audytorom, kompetencje, audytor HACCP
- Techniki audytowania – ich rodzaje i zastosowanie; zasady przygotowania i przeprowadzania audytu
- Symulacja audytu wewnętrznego
- Egzamin