Terminy szkoleń
3-4.10.16  w godz. 9.00 – 18.00

1-2.12.16  w godz. 9.00 – 18.00

Chcesz zamówić szkolenie zamknięte Pełnomocnik ds. systemu HACCP wg ISO 22000, jako dedykowane pracownikom Twojej firmy? Prześlij nam swoje zapytanie na adres: biuro@irk.com.pl, zaproponujemy odpowiednie rozwiązanie.

Miejsce
Gdynia, Sea Towers – ul. Hryniewickiego 6
Świadczenia dla uczestników

  • materiały szkoleniowe
  • przerwy kawowe
  • lunch
  • zaświadczenie o ukończeniu szkolenia wydane na podstawie §18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186).
Cena
1 200 zł + 23% VAT = 1 460 zł
Program szkolenia

Pełnomocnik ds. systemu HACCP wg ISO 22000

  1. Wprowadzenie
  2. Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności
  3. Wymagania ISO 22000
  4. Programy wstępne i programy operacyjne
  5. Zarządzanie audytami, szkoleniami, planowanie audytów
  6. Rola pełnomocników
  7. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP
  8. Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń
  9. Metodyka wdrażania systemu HACCP
  10. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg Codex Alimentarius
  11. 12 etapów wdrażania systemu HACCP
  12. Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności pełnomocnika ds. HACCP
  13. Projektowanie przykładowej dokumentacji wg 12 etapów wdrażania systemu

–    harmonogram wdrażania systemu HACCP

–    procedury, instrukcje, zapisy, księgi HACCP, Księgi GHP/GMP, Plan HACCP, przykładowa dokumentacja wdrożeniowa

  1. Wymagania stawiane audytorom, kompetencje, audytor HACCP
  2. Techniki audytowania – ich rodzaje i zastosowanie; zasady przygotowania i przeprowadzania audytu
  3. Symulacja audytu wewnętrznego
  4. Egzamin

BACK